Een tweede blog op je WordPress pagina maken

Tweede WordPress Blog Pagina

Het is technisch niet mogelijk om een tweede blog pagina's op eén WordPress site te maken. Maar via een omweg kunnen we toch iets dergelijks bereiken en dat zonder plug in. Hoewel de tweede blog pagina die wij gaan maken niet een echte blog pagina is, zullen veel bezoekers het verschil niet zien.

We gaan de tweede blog pagina maken met de Blog Categorieën.  Daar kun je meerdere "blogs" aanmaken.

 

Stap 1

Ga in het WordPress admin scherm naar je Berichten -> Categorieën  en maak daar voor elk nieuwe Blog die je wil maken een nieuwe categorie aan. Geef de categorie een naam en een slug en vergeet niet op "Nieuwe Categorie aanmaken" te klikken. Ik heb voor deze site twee categorieën aangemaakt.

tweede categorie aanmaken

 

Stap 2

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien heb ik ten tijde van het maken van deze post twee categorieën aangemaakt. Een categorie "Internet Berichten" en een categorie "WordPress berichten". Later heb ik er nog een Categorie Videos aan toegevoegd.

WordPress twee blogs op een site

 

Stap 3

Nadat je benodigde categorieën zijn aangemaakt ga je in de WordPress admin naar Weergave -> Menu's Hier selecteer je het menu waar je je eerder gemaakte categorieën aan wilt toevoegen. Hierna selecteer je bij categorieën de nieuw aangemaakte categorieën en klik op "Aan menu toevoegen" Hierna kun je indien
nodig volgorde in je menu nog aanpassen. Dit doe je door de menu items te verslepen.

 

WordPress menu scherm

 

Stap 4

Vervolgens ga je naar je site en bij het menu zul je de twee categorieën als links in je menu zien staan. Wanneer je de link volgt zul je zien dat je op de Berichten pagina terecht komt van de betreffende categorie.

Ook kun je met een recent post widget te illusie wekken dat er twee afzonderlijke recent post pagina's zijn. Dit kun je doen door per widget de weergegeven categorie toe te wijzen.

 

 

Menu

 

Dit was het.

Hoewel er niet echt twee Blogs op je WordPress pagina staan lijkt het er wel veel op. Door middel van de categorieën kun je je Blog berichten scheiden en via een recent post widget ook afzonderlijk op andere delen van je site weergeven. Mocht je hier wat aan hebben of heb je een betere manier laat dit dan weten in een reactie.

 

Deel op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *