Themes

Gratis of betaald ?

Met een Theme, ook wel templates genoemd kun je je WordPress site snel een professioneel uiterlijk geven. Met de WordPress installatie komen er al heel wat Themes in de WordPress Theme Directory. Dit zijn gratis Themes en deze blijven gratis te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat deze Themes bij een update van WordPress, compatible blijven. De mogelijkheden om je lay-out aan je eigen smaak en voorkeuren aan te passen zijn vaak wel beperkt.

Inmiddels is er ook online een groot aanbod van gratis mooie en kwalitatief goede Themes te vinden. Naast deze gratis (Free) Themes is er ook vaak een Premium (betaalde )versie te koop. De ontwikkelaar hoopt op deze manier klanten kennis te laten maken met hun Themes. De prijs van betaalde themes start rond de $29 en loopt soms op toe $79.
In de gratis versie heb je al vaak voldoende mogelijkheden om je WordPress website mooi in te richten. Handige extra opties van deze Themes zijn vaak ook zichtbaar, maar alleen te gebruiken in de Premium versie. Toch kun je door middel van CSS de gratis Themes ook goed aanpassen.

Gratis

Het grootste voordeel van gratis WordPress theme is dat ze gratis zijn. Je kunt dus gratis testen met welk Theme jouw WordPress site het beste werkt. Bestond er voorheen wel eens twijfel over de kwaliteit van gratis Themes. Door het hierboven beschreven model van gratis en premium versies weet je dat de ontwikkelaar er baat bij heeft om een kwalitatief goed Theme te leveren. Let bij de keuze van een gratis Theme hoe oud het Theme is en of het recent nog een update heeft gehad. En in 2016 is een responsive theme een must. Of je zoekt op Google. Bij de zoekopdracht "Free WordPress Themes" struikel je over sites met lijstjes over de "60 beste WordPress Theme 2016"

Goede gratis Themes kun je vinden op

Themeisle
Athemes
Siteorigin

 

Athemes

Betaald Theme

Op ThemeForest, Creative Market en Elegant Themes kun je ontzettend veel professionele Themes vinden die niet zo duur zijn. Bij de meeste Themes zit ook nog eens gratis support, zo heb je de zekerheid van ondersteuning. De keuze uit Themes is enorm en tijdens het zoeken verdwaalde je in het grote aantal opties en mogelijkheden. Na uren lang Themes bladeren zag je op een gegeven moment toch nog wat bomen in het bos en vond je het Theme van je dromen.

Een tip is om bij aankoop te letten op de populariteit van een Theme. Van een veel verkochte Themes kun je ervan uitgaan dat hij goed werkt. Laat je niet verleiden door alle toeters en bellen. Hoeveel van die uitgebriede opties zul je echt gebruiken.

 

Themeforest

 

Responsive themes

Met de komst van smartphones en tablets kwam er behoefte aan websites die er op elk toestel goed uitzien, zo ontstond het responsive theme. Een responsive theme past zich aan het apparaat aan waarmee de website wordt bekeken. Of de bezoeker van je de website deze op een smartphone,tablet of PC bekijkt maakt niet uit de website ziet er goed uit. Het voordeel is dat je maar één layout nodig om de website overzichtelijk weer te geven. Inmiddels zijn er een flink aantal goede gratis responsive themes beschikbaar.

 

Onepage Themes

Tijdens het zoeken zul je vast veel Onepage Themes tegen zijn gekomen. Het woord ‘one page’ geeft het al aan De gehele site bestaat uit 1 pagina. Vaak hebben de Onepage Themes een grote headerfoto al dan niet met een slider. Met de navigatie, die vaak bovenaan zichtbaar blijft of op onder de slider of headerfoto word je verder geleid onderdelen op dezelfde pagina.

Onepage pagina's zijn vooral handig als er niet te veel content getoond hoeft te worden. Tevens zijn zij uitermate geschikt als professioneel ogend visitekaartje. Voor uitgebreide site blijft een multipage site een must. Al blijft het uiteraard mogelijk om vanuit een Onepage site andere pagina's te benaderen.