Theme maken met een Starterstheme

Generic Starter Theme

Afgelopen maand zelf aan de slag gegaan met een template voor deze site. Ik gebruikte het Virtue theme, maar wilde zelf aan de slag met het maken van een WordPress theme. Hierna op zoek gegaan naar een geschikt WordPress Starterstheme. Een WordPress Starterstheme is een leeg thema met minimaal design, en een basis- of helemaal geen lay-out. Na verschillende starters themes te hebben getest ben ik blijven hangen aan het Generic starter theme.

Hieronder een afbeelding hoe het Generic theme eruit ziet na installatie. Zoals je kunt zien is dit een basis theme met een titel,menu en werkend blog maar zonder opmaak.Ook is er geen header afbeelding. Wel heb je de beschikking over een sidebar en footer. Vervolgens op zoek gegaan naar bruikbare tutorials om het theme naar wens te kunnen stylen. Dit is een leuke manier om je kennis te vergroten en je hebt meteen resultaat.  Het beste kun je dit soort aanpassingen doen met een lokale WordPress installatie. Ik heb hiervoor Xampp gebruikt. Op deze manier kun je werken aan je theme zonder dat dit invloed heeft op je bestaande site.

Generic Starterstheme

Met behulp van tutorials heb ik een header afbeelding en een footer met widgets toe kunnen voegen. Vervolgens ook het menu kunnen stylen. Hierna heb ik de optie toegevoegd dat de gebruiker zelf de header afbeelding, achtergrondafbeelding en kleur van het theme in de customizer kan aanpassen. Hier is ook de optie voor een random header afbeelding aan toegevoegd. Zo kun je meerdere headerafbeeldingen uploaden en deze vervolgens random laten verschijnen in je theme.

Op vrijdag 2 december 2016 heb ik het thema voor het eerst live op de site in gebruik genomen. Alles schijnt naar behoren te werken en de site werkt zelfs sneller. Het plan is om het nu verder te gaan tweaken en de vorderingen te posten. Uiteindelijk zal het theme op deze site zijn te downloaden. Mogelijk komen er tijdens het afmaken van het theme ook nog wat Nederlandse tutorials.

 

Deel op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *