Startertheme

 
Deze site is gemaakt met WordPress. WordPress is een content management systeem (CMS). Met een CMS is het relatief eenvoudig om een internetsite te updaten,wijzigen en te beheren. Met een gratis CMS als WordPress heb je veel vrijheid om een site naar eigen wens te ontwerpen en in te richten. Om je WordPress site snel een mooi professioneel uiterlijk te geven kun je gebruik maken van zogenaamde themes. Het op deze site gebruikte theme is nog in ontwikkeling en is gemaakt met een zogenaamd WordPress starters theme.

Een WordPress Starter Theme is een leeg thema met minimaal design, en een basis- of helemaal geen lay-out. Deze thema’s hebben wel de meest gebruikte pagina templates die nodig zijn in een WordPress theme. Een starters theme heeft wel alle werkende opties van een WordPress thema zoals de mogelijkheid om berichten te posten en pagina’s te maken, maar met een minimum of helemaal geen styling. Dit stelt thema ontwikkelaars in staat om snel te beginnen met het toevoegen van hun eigen stijlen om een ​​totaal nieuw thema op te bouwen.

Voor dit thema gebruikte ik het Generic starters theme. Met alleen mijn front end basis kennis van WordPress zag ik het als een uitdaging om van dit starters theme wat moois te maken. Vandaag vrijdag 2 december heb ik het theme voor het eerst live in gebruik genomen, maar zoals gezegd is het nog steeds in ontwikkeling.