Samsung S5 sneller laten reageren

Samsung S5

Je Samsung S5 is traag.

Je voorheen snelle Samsung S5 is enorm traag geworden. Daar gaan we wat aan doen. We halen eerst het ‘Developer Options’ menu van je Samsung tevoorschijn.
Het ‘Ontwikkelaarsopties’ of ‘Developer Options’ menu zit een beetje verstopt, zodat NooBs niet per ongeluk van alles kunnen wijzigen aan hun Telefoon.
Maar als je weet wat je moet doen en weet waar je vanaf moet blijven is het heel simpel om je Samsung een schop onder zijn reet te geven.

Stap 1: Ga naar instellingen --> Toestelinfo

Samsung instellingen menu

Samsung instellingen

Buildnummer

Als je in het Instellingen menu hebt geklikt op Toestel-info kom je in het volgende scherm bij het kopje Buildnummer. Tik nu ongeveer zeven keer vrij snel achter elkaar op Buildnummer Als je goed doet zie je op het toestel hoe vaak je nog moet tikken om de Ontwikkelaarsopties te activeren.

Samsung toestel info

Samsung toestel info

Animaties uitschakelen

Nu komt er in het Instellingen menu nu een extra mogelijkheid beschikbaar: de Ontwikkelaarsopties. Tik hierop, en ga naar beneden in dit menu, tot je bij de Vensteranimatie schalen, Animatieschaal overgang en Schaal van duur Animator komt. Deze kun je alledrie uitschakelen, als je erop tikt kies je de optie Animatie is uit.

Als je nu terug keert naar het startscherm van je Galaxy S5, zul je merken dat vensterwisselingen niet meer van mooie effecten zijn voorzien, maar alles gaat net even wat sneller.

 

Samsung animaties uit.Samsung S5 Ontwikkellaarsopties.

Samsung Galaxy S5 tip: Sneller door uitzetten van S Voice

De Home toets van je Samsung S5 kan net even sneller reageren. Als je de koppeling met S Voice uitzet,

Om de koppeling tussen de Home toets en S Voice uit te zetten, moet je deze laatste één keer starten – door dus twee keer achterelkaar op je Home toets te drukken. Kies vervolgens voor Next, vink I agree aan, en tik weer op Next. Open nu het optiemenu rechtsboven, en kies Settings. Het enige dat je nu nog moet doen is het vinkje bij Open via the home key weghalen, en je Home toets is weer helemaal van jezelf.

Deel op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *