Plugins

Plugins

Met een plugin kun je zonder enige kennis van programmeren je WordPress site aanpassen. Voor een werkende WordPress site
kun je ook zonder plugins, maar door middel van plugins kun je de functionaliteit van je WordPress site vergroten. Er is vrijwel overal wel een plugin voor te vinden: Plugins voor social media iconen,tabs,galleries en sliders. Inmiddels zijn er meer dan 40.000 plugins. Let op! Zoals bij alles gebruik het met mate. Overmatig plugin gebruik zorgt vrijwel altijd voor een tragere site.

 

Een veelgestelde vraag is

"Hoeveel plugins is te veel?"

Sommige plugins hebben meer invloed op het database gebruik en hebben invloed op de performance van je website. Met goede gecodeerde plugins zul je hier minder last van hebben, maar het is zeker iets om rekening mee te houden. Als 10 plugins de database benaderen kan dit invloed hebben op de snelheid.

Wat kan er gebeuren met te veel plugins?

De website wordt traag.
Elke plugin voegt zijn eigen PHP, JavaScript, en andere bestanden aan de website toe en dit heeft invloed op de performance.

Er kunnen veiligheidsproblemen ontstaan.
Sommige slecht gecodeerde en verouderde plugins kunnen een veiligheidsprobleem vormen. Sommige ontwikkelaars stoppen eenvoudigweg de support voor hun plugin. Dus let op of een gebruikte plugin nog updates krijgt. Is dit niet het geval overweeg dan om de plugin te vervangen.

De website kan crashen.
In sommige gevallen kunnen door te veel plugins na een updates conflicten ontstaan. Dit kan de oorzaak zijn van een crash.

WordPress plugin

Hoe voorkom je mogelijke problemen.

Gebruik alleen plugins die je echt nodig hebt.
Sommige Blogs hebben aan twee plugins genoeg, terwijl andere sites 20 plugins geïnstalleerd hebben. Sommige plugins kunnen eenvoudigweg vervangen worden door een stuk code.
Zo kun je voor Google Analytics een plugin gebruiken, maar ook zonder plugin kun je Google Analytics op je WordPress site instellen.

Verwijder niet gebruikte plugins.
Heb je veel plugins geinstalleerd. Kijk na welke je gebruik en welke niet. Verwijder de ongebruikte plugins.

Installeer alleen betrouwbare plugins.
Let bij het installeren van plugins op de details die vermeld staan bij de WordPress plugin sectie. Let op minimaal 4 sterren en hoeveel downloads er zijn. Lees de reviews en of de plugin compatible is met jouw WordPress versie en wanneer de plugin een laatste update heeft gehad..

Update je plugins.
Goede plugins krijgen regelmatig een update.Deze updates kunnen beveiligingsupdates bevatten. Het is dus belangrijk om de gebruikte plugins up to date te houden