Plugin vervangen door code snippets

Door middel van plugins kun je de functionaliteit van je WordPress site verbeteren. Echter kunnen al die plugins je site aanzienlijk vertragen.  Je kunt overwegen de de plugin te vervangen door PHP code. Voor veel plugins is wel een stukje code beschikbaar, maar hoe weet je welke plugin je kunt vervangen?
Er is een site ontwikkeld waar je dit kunt ontdekken. Op de site met de lekkere korte naam You Might Not Need That WordPress Plugin. kun je kijken welke code jij kunt gebruiken op je site. Je kunt de codes ook gebruiken om je de functionaliteit van je eigen theme verder uit te breiden.

Op deze site staan nu meer dan 12 zogenaamde code snippets die je kunnen helpen een plugin te vervangen door PHP code. Elk stukje code heeft een auto copy functie en een korte uitleg alsmede een link naar de WordPress codex voor achtergrond informatie.

Op deze site gebruik ik de google analytics code. Deze snippet plaatst je in je functions.php van je thema.

Het is een site in ontwikkeling dus verwacht meer en meer codes. Heb je zelf ideeën of codes beschikbaar dan kun je deze doorgeven aan de ontwikkelaar van de site. Luke Liasi @lukeliasi.

Deel op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *