Handige plugins

Handige Plugins

Je hebt hem gevonden. Niet het zoveelste rijtje "Beste Plugins van 2016" Dit is een rijtje in "progress" met bekende en minder bekende plugins die het werken met WordPress een stuk makkelijker zullen maken. De getoonde plugins zijn hier getest en in gebruik.

Site Origin Page Builder

De Page Builder van Site Origin is een handige plugin waarmee je makkelijk lay-outs maakt voor uw bericht of pagina. Met de page builder voeg je makkelijk rijen en kolommen toe. Deze rijen kunnen dan weer makkelijk worden gesplitst in kolommen. De rijen kunnen worden voorzien van eigen stijl,layout en custom css.

Het is ook mogelijk om bestaande pagina's en layouts te exporteren,importeren of te klonen. Persoonlijk vind ik de kloonfunctie erg makkelijk. Je hebt de keuze uit een aantal professionele layouts die je in een handomdraai hebt gekloond. De page builder komt met een flink aantal widgets van Site Origin zoals een slider,recent post caroussel,headline en uiteraard een tekst editor.

De page builder is niet gebonden aan een bepaald theme,maar is te gebruiken met alle themes. Bijkomend voordeel is dat alles volledig responsive is. Hiermee ziet uw site er op een mobiel of tablet ook goed uit.

Site Origin info

[kad_youtube url="https://youtu.be/VxFerlEEx7U?list=PL3AQyOCiy4KSDjAjEEox3F-yTatToawc4" ]

 

contact form 7 Plugins

Contact Form 7

Er zijn vele aantrekkelijke contactformulieren te vinden voor WordPress. Maar er zijn een aantal goede redenen waarom de Contact Form 7 plugin door vele WordPress gebruikers is geïnstalleerd. Het Contact Form 7 is snel en eenvoudig te gebruiken. Zelfs voor beginners is het makkelijk om dit contactformulier snel op hun site te plaatsen. Het Contact Form 7 is ook makkelijk uit te breiden door middel van andere plugins. Er zijn honderden gratis en betaalde plugins beschikbaar om Contact Form 7 verder uit te breiden.

Het is zelfs mogelijk om bezoekers een bestand te laten uploaden en mee te laten sturen met het formulier. Handig als je bijvoorbeeld een afbeelding of tekst van de iemand nodig hebt.Contact Form 7 is een gratis plug in, maar heeft alles in zich. Voor beginners is er uitgebreide documentatie aanwezig op de website van Contact Form 7. Met deze plug in heb je binnen no time een contactformulier met captcha beveiliging op je WordPress site.

Shortcodes ultimate

Shortcodes Ultimate is een plugin met een grote hoeveelheid shortcodes. Shortcodes zijn korte stukje tekst die je in je pagina of bericht plakt. Aan iedere shortcode zit een functie verbonden. Zo zijn er shortcodes voor tabs, knoppen, boxen, accordeons, tabellen en nog veel meer. De Shortcodes Ultimate plugin biedt meer dan 40 verschillende shortcodes.

De plugin is responsive en er zijn regelmatig updates. Met 600.000 installs en meer dan 3200 positieve reviews in de WordPress Plugin directory kun je er van uitgaan dat dit een goede plugin is en bruikbaar voor ieder type WordPress site.

Shortcodes Ultimate info

[kad_youtube url="https://youtu.be/DIBrgOdArGA" ]

Wp Smush info

[kad_youtube url="https://youtu.be/BLqk4KPRz28" ]

WP Smush

Een snelle website geniet de voorkeur. Bekend is dat afbeeldingen uw WordPress website kunnen vertragen. Het is dus van belang om de door u gebruikte afbeeldingen te optimaliseren. Dit kunt u uiteraard handmatig op uw eigen PC doen of door middel van een online service als TinyJpeg.com. U kunt er ook voor kiezen om dit door middel van een plugin te doen. WP Smush is een plugin die dit werk uit handen neemt.  De plugin is makkelijk in gebruik en werkt zonder ingewikkelde instellingen. Na installatie zal iedere nieuwe afbeelding die u in de mediabibliotheek upload worden geoptimaliseerd. De plugin maakt gebruik van WPMU DEV servers en API om de bestandsgrootte van je geüploade bestanden te verkleinen en daarmee je website sneller te laten laden. Met meer dan 500.000 actieve installs en bijna 1900 5 sterren beoordelingen heeft deze plugn zijn waarde bewezen.

UpdraftPlus

Een backup is een ander essentieel onderdeel van je WordPress site. Hoewel WordPress een betrouwbaar systeem is kan er altijd iets gebeuren waardoor je site onbruikbaar is geworden. Het is dan een opluchting wanneer je terug kan vallen op een backup. Je kan handmatig een backup maken via FTP, maar je kunt er ook voor kiezen om een plugin te gebruiken.

Een bekende plugin is UpdraftPlus. Met deze plugin kun je eenvoudig een backup maken naar bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive. Op deze manier worden je bestanden veilig op een andere locatie opgeslagen. Door de eenvoudige interface is UpdraftPlus gemakkelijk in gebruik. Na installatie ga je naar de instellingen en daar ziet u drie knoppen, backup maken, herstel en clone/migrate. Bij de keuze voor dropbox maakt de plugin zelf een map aan in je dropbox waar je je backup bestanden na het afronden van de backup kunt terug vinden. Met meer dan 900.000 actieve installaties en bijna 2200 5 sterren beoordelingen heeft ook deze plugin zijn waarde aangetoond. Youtube Support channel

Updraftplus info

[kad_youtube url="https://youtu.be/p8ooDyR0Xas" ]