Gebruik de opties in Google foto’s

Google foto

Google foto is de gratis foto app van google voor Android,iOS en PC. Je kunt je foto's  en video's ongelimiteerd online opslaan in hoge kwaliteit. Deze uitgebreide app lijkt dus op het eerste gezicht een eenvoudige foto cloud, maar zit vol met slimme opties die waarschijnlijk nog onbekend zijn.  Google kennende komen zij steeds weer met nieuwe slimme updates. Zo is er inmiddels al de mogelijkheid om dubbele foto's te herkennen en is de AI van zoekfunctie soms werkelijk eng te noemen. Tijdens de installatie kun je aangeven met welke kwaliteit je je foto's wil opslaan. Je kunt kiezen om deze ongelimiteerd gratis op te slaan in hoge kwaliteit.  Deze "hoge kwaliteit" is voor google alles tot 16 megapixel en dit is voor de meeste gebruikers voldoende. Wil je de foto's in originele kwaliteit opslaan dan heb je 15 gigabyte aan gratie ruimte. Dit is inclusief de ruimte die je al gebruikt met andere Google diensten als Gmail en Google Drive. Deze keuze kun je ten alle tijden aanpassen het menu -> instellingen.  

Automatisch back up maken

Een van de functies die je het meest zult gebruiken is de functie om automatisch een back up te maken van je foto's en video's. Bij de installatie worden je foto's en video's direct gesynchroniseerd met de online opslagruimte. Deze kun je dan bereiken met alle andere apparaten waar je google foto mee gebruikt.
In het menu InstellingenBack-up en synchronisatie. kun je de upload kwaliteit aangeven en of je telefoon alleen een back up maakt wanneer hij met Wifi verbonden is.

google foto backup

Ruimte op telefoon vrij maken 

Is de opslag van je telefoon bijna vol. In google foto zit een slimme functie die foto's en video's waarvan al een back up is gemaakt van je telefoon verwijderd. Wanneer je deze functie aanzet scant google foto je telefoon en verwijderd alles wat al is opgeslagen. Hierdoor komt er weer ruimte vrij op je telefoon.
De functie staat bij Instellingen > Apparaatopslag > Ruimte vrijmaken.

Google foto instellingen

Zoeken

Google categoriseert de foto's via een lerend algoritme. Het vergelijkt je foto's met miljoenen andere getagde foto's om te beslissen of de foto die je zoekt inderdaad een foto is  met de door jou gebruikte zoekopdracht.  Je zult versteld staan of angstig worden om het feit hoe goed deze aangeleerde intelligentie is. In de zoekbalk bovenaan kun je zoeken naar screenshots,selfies,video's en meer. Ook kun je zoeken op locaties, maar eigenlijk kun je zoeken naar alles. Noem een onderwerp van een foto en hij zal gevonden worden.
Zoek bijvoorbeeld op het onderwerp "hond" en alle foto's met een hond zullen worden weergegeven. 

In Google foto is ook een optie "Gezichtsherkenning" beschikbaar. In verband met privacy wetgeving staat deze optie in Europa niet aan. Deze optie is gemakkelijk te omzeilen, maar daar zul je even voor moeten googelen. 🙂

google foto zoeken

Foto's bewerken met google foto

Je kunt  het uiteraard niet vergelijken met Photoshop, maar Google foto heeft een eenvoudige tool om foto's te bewerken. Door bij een geopende foto op het potloodje te klikken kom je in het bewerkingsprogramma. Er zijn 14 kleuren filters, een tool voor kleur en licht en je kunt de foto roteren en bijsnijden. Met de optie "Auto""kun je je foto's automatisch laten verbeteren. Super geschikt voor de luie gebruiker 🙂 Na het bewerken zal er een kopie opgeslagen zodat het origineel bewaard blijft.

Google foto bewerken

Google foto assistent

Je hebt geen aparte app nodig om collages of animaties te maken. Deze mogelijkheid heb je al tot je beschikking in google foto.  Als deze optie nog niet is ingeschakeld kun je dit doen door in het main menu (links boven) naar instellingen en dan Assistant cards te gaan.

Hierna kun je de Assistant openen. Deze zit ook linksboven. Daar zul je mogelijk al door google foto zelf gemaakt collages en animaties zien. Google foto heeft deze collages gemaakt door foto's gemaakt in bijvoorbeeld dezelfde periode of op dezelfde locatie in een animatie te verwerken maar je kunt deze ook zelf maken.

Google assistant

Deel op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *