5 eenvoudige tips voor een snelle WordPress site

Makkelijke WordPress tips

Een site moet snel laden. Zeker met het toenemende gebruik van mobiel internet is de behoefte aan snelle sites alleen maar toegenomen. Hier volgen wat eenvoudige tips die zelf voor beginners goed zijn toe te passen. Deze tips zijn bestemd voor de beginnende WordPress gebruiker.

Zorg voor snelle afbeeldingen

Mooie foto's maken je website mooier. Door goed gebruik van de juiste afbeeldingen maak je je website een stuk interessanter. Maar zoals bekend neemt het laden van afbeeldingen het meeste tijd in beslag. Je zult er dus voor moeten zorgen dat de afbeeldingen die je op je WordPress website gebruikt zo goed mogelijk geoptimaliseerd zijn. Je kunt afbeeldingen optimaliseren door middel van een plug in of je kunt ze via een website optimaliseren. Uiteraard kun je ook met je eigen software op je PC je afbeeldingen optimaliseren

Online kun je je afbeelden optimaliseren met een online tool op TinyPNG Daar kun je gemakkelijk JPG en PNG afbeeldingen uploaden waarna je de afbeeldingen geoptimaliseerd in een downloadlink krijgt aangeboden. Of je gebruikt de Plugin WP Smush. Deze plugin neemt dit werk uit handen en optimaliseert je afbeeldingen automatisch. Lees meer over WP Smush op deze plugin pagina.

Wp Smush optimize

Deel lange berichten

Bij het schrijven van lange berichten met meerdere afbeeldingen overweeg dan deze op te delen in pagina's. WordPress geeft een ingebouwde optie om berichten op te delen in pagina's. Bij het schrijven van een bericht voeg dan <!––nextpage––> toe op de plak waar je de tekst wilt delen. Dit kun je vervolgens herhalen mocht je nog een pagina willen. Op de WordPress codex pagina staat uitgebreide info over de vormgeving.

Verwijder niet actieve plugins

Heb je veel plugins geïnstalleerd. Kijk na welke je gebruik en welke niet. Verwijder de ongebruikte plugins. Al die ongebruikte plugins maken niet alleen je backup bestand groter, zij zullen ook je website trager maken. Bekijk je al je plugins en ga na of je deze nog gebruikt.

Snelle WordPress Plugin

Stel een limiet in op je revisies

WordPress maakt iedere keer wanneer je op de saveknop drukt een revision aan. Een soort autosave. Wanneer je dus geregeld je werk opslaat tijdens het schrijven van een post of pagina heb je zo een lijst met revisions. Je kunt met een plugin deze revisies verwijderen of je kunt een limiet instellen op het aantal revisies die WordPress voor je maakt.

Deze limiet stel je in door onderstaande code:

//disable WP Post Revisions
define( 'WP_POST_REVISIONS', 3 );

aan je wp-config.php file toe te voegen.
Download je wp-config.php via een FTP programma en voeg deze regel toe.

Voeg de code toe boven het deel met ‘ABSPATH’

WordPress config
Daarna kun je je wp-config.php weer uploaden. Maak wel eerst een back up van je config file.

Gebruik minder toeters en bellen

Hoe meer er op je site staat hoe langer de download tijd. Bewegende elementen zoals sliders en animaties er op je site staan, hoe meer tijd nodig is om je website te laden. Sommige sites staan vol met social media iconen, advertenties en een sidebar vol met informatie, afbeeldingen en adds. Ga voor jezelf na of alles wat je op je site hebt staan ook nodig is.

 

Door het toepassen van deze eenvoudige tips zul je wellicht al een verbetering in de snelheid van je site waarnemen. Je kunt de snelheid onder andere testen op de site van GTmetrix. Daar krijg je na de meting ook informatie en tips hoe je de snelheid kunt verbeteren. Dit waren enkele makkelijk uit te voeren tips. Uiteraard zijn er nog vele andere eenvoudige en minder eenvoudige mogelijkheden om je WordPress site sneller te maken.

Deel op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *